Spraaklezer Microfoon op Afstand

De module Microfoon op Afstand gaat uit van een internetverbinding tussen PC's. Op dit moment is het nog niet mogelijk om deze functie te realiseren vanaf een smartphone.

Spraaklezer Microfoon op Afstand

De gesprekspartner is in feite degene die het gesprek initieert. Hij neemt op afstand de computer over van de dove of slechthorende. Middels slechts 1 druk op de knop worden de audiokanalen omgelegd en de verbinding zo geconfigureerd dat de Spraaklezer optimaal functioneert. Eventueel kan de gesprekspartner naast de audiokanalen ook videokanalen openzetten. Hierdoor is deze functie vooral geschikt voor cliƫnten die zelf moeite hebben met het bedienen van de apparatuur. Zo helpen we ook mensen die niet meer kunnen telefoneren met een aangepaste telefoon.
Vaak betreft het mensen die niet helemaal doof zijn, maar zeer slechthorend. Voor deze gebruikers installeren we vaak een aparte set boxen om het geluid toch versterkt aan te bieden. Hiermee wordt niet het spraakverstaan gerealiseerd, maar is er toch een sensatie van de stem van de gesprekspartner.

De kwaliteit van de transcriptie is vrijwel gelijk aan die van de Spraaklezer Solo in een vis-a-vis situatie. Ook het beheer van stemprofielen is geheel identiek met die van de basismodule.