Spraaklezer Skype

Skype is een communicatieplatform dat ook nu al veel wordt gebruikt door doven en slechthorenden voor communicatie middels gebarentaal. Skype is beschikbaar voor een grote varieteit aan platforms. Het werkt op een PC en op smartphones: iPhone, Android en Windows Mobile 7.
De Spraaklezer Skype module gebruikt dit wijdverbreide platform en integreert het met state of the art spraakherkenning.

Spraaklezer Microfoon op Afstand

De verbinding wordt opgebouwd conform de normale Skype standaard en daarnaast wordt de Spraaklezer opgestart. Middels het bedienen van 1 knop wordt het inkomende audiosignaal afkomstig van de gesprekspartner op afstand omgeleid naar het ingangskanaal van de Spraaklezer. De transcriptie output wordt in het chatkanaal weergegeven, ofwel gesuperponeerd over het beeld. Op deze manier kunnen beide partijen de transcriptie aflezen en dus de kwaliteit van de transcriptie monitoren.

De Spraaklezer monitort en bestuurt de bandbreedte die beschikbaar is voor het ingaande audiokanaal. Op die manier kan een kwalitatief goede transcriptie worden gewaarborgd. De kwaliteit van de transcriptie is daarom zeer goed en van vergelijkbare kwaliteit met de Spraaklezer Solo. Het beheer van de stemprofielen is ook weer identiek aan die van de Spraaklezer Solo. In de eerste versie moet de gebruiker zelf nog handmatig het stemprofiel van de gesprekspartner klaarzetten. Binnenkort zullen we dit proces automatiseren door het stemprofiel te laden dat hoort bij het Skype nummer.

Er wordt momenteel ontwikkeld aan een versie van de Spraaklezer Skype in the Cloud, d.w.z. dat de gebruiker niet meer gebruik hoeft te maken van een PC, maar zelf ook onderweg bijvoorbeeld kan bellen met een smartphone.